Dupa ce am inceput sa vizionez filme constant, m-am intrebat daca exista vreun loc/ site in care as putea gasi filme pierdute ( ale carui regizor nu-l cunoastem, filme care nu au fost promovate, foarte vechi si uitate – adevaratele inceputuri ale cinematografiei).

Lost films este un site dedicat acestu aspect. Contine o lista de peste 3 500 de filme, foarte vechi , datand inca din anii 1890. Site-ul in discutie este unul realizat de catre germani – Muzeul de film si cinematografie . Aveti ocazia sa gasiti regizori , secvente si poze din filme. Modalitatea de cautare este foarte simpla, motorul de cautare gasindu-l in 3 categorii : Regizor, Tara de origine si Anul in care filmul a fost regizat. Mai multe detalii gasiti aici . A sansa sa te inscrii, facandu-ti un cont propriu si participand la lista de filme ( asta daca esti norocos si ai mai descoperit un film vechi). Spor !

Un alt site ce vizeaza genul acesta de filme, se numeste Lostmoviesarchive, e drept, mai nou si cu o gama mai larga, incluzandu-se aici si documentarele. Ceea ce am observat insa la acest site, este faptul ca nu sapa indeajuns de mult in trecut asa cum face cel mai sus mentionat, avand in lista lui multicele filme dupa anul 2000. Mai mult, vine cu un Top 50 in care am gasit filme cu nume rezonant. As trata acest site mai mult ca o lista cu filme (mereu la indemana), intrucat fiecare are o descriere scurta cu trimitere la site-ul : imdb si poate cu un mic review.

Spor la cautat si vizionare placuta!

Advertisements