Regizor : Bille August

Scenarist : Bergman

Genul : Biografie-Drama

Timp : Mini-Serie – 323 min

Din punctul meu de vedere este una dintre putinele biografii cu totul desavarsita. Colaborarea regizorului danez Billie August si a scriitorului (de data aceasta) Ingman Bergman a impresionat, exagerand putin, poate pana la lacrimi.

The best intentions este bazat pe adevarata poveste a parintilor lui Ingman Bergman – din momentul in care acestia s-au intalnit, pana cand mama regizorului ramane insarcinata a doua oara, chiar cu Bergman.

Mi-a dat impresia unei calatorii de 323 de minute, martora fiind la romanta dintre Erik si Karin (numiti in film Henrik si Anna). Ca si creatie cinematografica mi se pare nemaipomenita, imbratiata fiind de sentimente simple insa cu o greutate extrem de mare atunci cand vine vorba de a le trata prin prisma cifrei magice : 2, intrepatrunse fiind de orgolii proprii, realitati diferite si conceptii diferite care la inceput mereu par a fi una si aceeasi, dar doar par…De foarte multa vreme nu a mai reusit un film sa ma starneasca asa de mult si sa imi ofere sansa rara de a simti ca traiesc in el (probabil aici este “vina”lui Bergman, regizorul si scriitorul de care, recunosc sunt indragostita). Motiv pentru care nu sugerez The best intentions a fi un film perfect…si sa tip : UITATI-VA!! Este un film ce iti poate face cunostinta cu Ingman Bergman.Mereu mi s-a parut deosebita ideea de la care pornesc anumiti regizori reusind sa redea viata parintilor si sa o faca atat de bine incat sa lase impresia ca ei chiar au fost acolo si au trait odata cu acestia. Ce pot spune clar este ca nu poate fi vizionat de oricine, in sensul ca ori te uiti la el si imi multumesti ca ti-am zis de el..ori te vei uita si imi vei spune ca ai pierdut irecuperabilile 323 de minute din viata ta.

Modalitatea in care este filmat reda o nota de realism. Prea multe lucruri nu am stiut despre regizorul August pana la vizionarea acestui film, insa dupa ce l-am terminat m-a convins ca fiind un regizor ale caror creatii ar fi demne de cautat si vizionat.

Nu vreau sa detaliez desfasurarea actiunii, si nici sa critic opera.Nu vreau sa ma repet in cat de mult mi-a placut…cu cat voi vorbi mai mult, cu atat voi spulbera nota indestructibila, daca pot spune asa, a filmului in discutie.

Il pot numi insa, un film/productie de colectie.

Vizionare placuta!

Advertisements