Regizor : David Slade

Scenarist : Brian Nelson

Gen : Drama/Thriller

Timp: 104 min

Am vazut acest film si mi-a placut!

De cand am vazut filmul “Juno”- Ellen Page ,recunosc, ca mi-a trezit interesul drept pentru care am vrut sa vizionez si altceva: Hard Candy. Te provoaca si intriga. O fata de 14 ani, Hayley Stark (Ellen Page) intalneste pe internet un tanar la 30 de ani ,Jeff Kohlver (Patrick Wilson).

In urma multor discutii amandoi decid sa se intalneasa. Intalnirea acestor doi tineri la inceput pare extrem de complicata si rigida, insa ulterior lucrurile se mai dezgheata.

Filmul trateaza un subiect foarte cunoscut din societate, mediatizat pe toate siturile, care tinda sa acapareze mass-media din ce in ce mai mult( nu-l divulg pentru ca asta ar insemna sa zic o mare parte din subiectul filmului).

Actiunea este interesanta, la modul ca totul se intampla intre 4 pereti, intre 2 persoane. De aici si admiratia mea pentru felul in care este regizat filmul de catre David Slade. Este ca si cum ai vedea un album de fotografii. Pune accent pe emotie si apeleaza la sugestie . Decorul este extrem de simplu, fiind insa accentuat de culori puternice ( si cand ai sa vezi filmul o sa stii la ce ma refer)totusi asta te-ar putea ajuta sa-ti faci o parere despre Jeff, inca de la inceputul povestii si oarecum sa banuiesti pe cine vizionezi. Actiunea are aer sa respire si sa se desfasoare, in sensul ca nu este eclipsata de decoruri sofisticate si peisaje nemaipomenite.

Teoretic sunt doar 2 personaje, insa dupa parerea mea casa capata personalitate si viata in film. Imi place cum joaca alaturi/impotriva fetei si pozitia in care il pune pe Jeff. Extrasa din context, casa ca simbol sugereaza altceva decat ceea ce provoaca in filmul acesta. Fiecare colt al acesteia are poveste si pare, aici, sa nasca intrigi, intrebari si raspunsuri.

Vei vedea violenta in film, dar una “colorata”-daca o pot numi asa, pentru ca sursa ei este contrar asteptarilor tale.

Un alt punct forte al acestui film este dialogul . Glumele pe care le fac cei doi, dar totodata realitatea surprinsa, maturitatea fetei si jocurile baiatului te socheaza. Oricum ai de a face cu doua minti ciudate si bolnave, fiecare ascunzand ceva ce motiveaza comportamentul.

Genul filmului se presupune a fi drama si este, insa te poti astepta la comic, dar asta numai daca ai o doza de sarcasm in tine. Oricum in circumstantele din film pe cat de grav poate sa-ti para, pe atat de comic il poti vedea (dar asta este un alt lucru ce depinde doar de perspectiva din care il vizionezi.

Am atasat screen captures, cele pe care eu le-am considerat cheie. Am incercat sa iti redau review-ul filmului din aceeasi perspectiva din care

ti-o reda si  David Slade.

Vizionare placuta!

Advertisements