Turismul alege o destinaţie pentru a înlătura monotonia, pentru a schimba mediul . Vietnamul poate fi una dintre acele locatii care poate reda alte orizonturi şi descoperiri.

Hanoi este un oraş care a lăsat deoparte ostilitatea de odinioară faţă de vizitatori, devenind astăzi unul dintre cele mai seducătoare oraşe din Asia de Sud – Est. Oraşul impresionează prin şarmul său, prin peisajele spectaculoase oferite de numeroasele lacuri de pe teritoriul său, bulevardele misterioase, parcurile verzi sau arhitectura specific franceză. Hanoi este oglinda perfectă a Vietnamului de altădată prin templele sale, monumentele şi ruinele vechii culturi care sunt încă prezente în Vechiul Cartier.
Oraşul de pe Fluviul Roşu, Ha Noi (literar, oraşul de pe apă), e tot mai aglomerat şi tot mai dedicat construcţiei. Ceea ce nu e uşor în terenul saturat de apă. Te duce un gând spre locuinţele lacustre.
În apropiere se află centrul spiritual al orasului, Lacul Pagodei Sabiei restituite. Lacul este destul de mare pentru noi, deşi e cel mai mic din Ha Noi. Legenda spune ca un viteaz din secolul XI a luptat împotriva duşmanilor care voiau sa cucerească zona.Tot la Ha Noi trebuie vizitat Templul Literaturii, de fapt un parc minunat, unde broaşte ţestoase din piatră poarta pe carapace stele care au gravate numele „doctorilor“ acestei veritabile academii.Dar Vietnamul nu înseamna Ha Noi. Acesta e doar inima partii de nord. Trei milioane de locuitori. La 160 de kilometri spre Est, în Golful Tonkin, se află Ha Long, o minune a lumii recunoscuta ca atare de UNESCO. O aglomerare de peste 9.000 de insule dintre care vreo 8.000 au nume proprii, în mijlocul unei mari perfect calme şi putin adanci. Insule înalte de pana la 400 de metri, împadurite, nelocuite, sau simple stânci ieşind din apă.
Ho Chi Minh este inima şi sufletul Vietnamului. Este un oras stralucitor, dinamic,cel mai mare oraş din tara, centru industrial şi cultural şi capitala economică.Aici se gasesc o multitudine de magazine, cafenele şi centre comerciale, galerii de artă şi o viaţa de noapte intensă.
Un alt oraş încarcat de istorie care nu trebuie sub nici o forma ratata este Danang, acesta fiind cel de-al patrulea oraş ca marime din Vietnam. Este localizat între Hanoi şi Ho Chi Minh, la gura de vărsare a râului Han în Marea Chinei de Sud.OraŞul este faimos pentru numeroasele sale parcuri şi grădini naturale.Impresionant este Muntele Marmurei care are 5 vârfuri,fiecare cu propriile peşteri şi grote.Astfel, putem afirma cu tărie ca Vietnamul este o destinaţie care merită vizitată, fiind un tăram încarcat cu puternice semnificaţii istorice, dar unde nu lipsesc nici hotelurile elegante, vilele, restaurantele, terasele recunoscute pentru delicioasele fructe de mare.

Advertisements